Translate

Wednesday 25 March 2015

Vinter-ratatouille, rostad quinoa & grillad lax

Jag blir så uppriktigt glad över att detta är en favorit på förskolan och att både pedagoger och barn nickar uppmuntrande åt doften av ugnsrostade grönsaker under förmiddagen . Det slutar med att alla fat är tomma! Det bekräftar vad jag tror om barns (och alla våras) inneboende, naturliga kunskap om vad som är bra mat.  Här är varenda liten ingrediens färsk, ekologisk eller biodynamisk och tillagad i sin naturliga form.  Likt hur en människas skönhet kan beskrivas som inneboende, så skulle dessa grönsaker alla vara plant-Yogi´s, med de konventionellt odlade, inplastade primörerna  avundsjukt suktandes efter deras fulländade, näringsrika, gudomliga spänst. Jobbet är gjort, allt är redan perfekt. Vad jag än gör så blir det bara sämre, därför gör jag så lite som möjligt. Tomatsåsen i detta recept fungerar endast som en liten sminkning för att aptitreta ögat. Recept på Rostad quinoa finns längre ner bland recepten.
Vinter-ratatouille (all skuret i grova munsbitar, eller som du vill)

2st Rödlök, grovt skurna
4 selleristjälkar
200g Champinjoner
100g fänkål
5 vitlöksklyftor, hela, krossade
2 paprikor
150g blomkål/broccoli
salt
olivolja/kokosolja

Ugnsbaka allt i ugnen på 200 C i ca: 15 minuter. Tillsätt önskad mängd tomatsås precis innan servering.

No comments:

Post a Comment