Translate

Wednesday 21 January 2015

Bucatini "carpollonara"

En riktig Carbonara innehåller bara fyra ingredienser. Pasta, ost, ägg & fläsk och det gäller att använda bästa Italienska kvalitet på råvarorna för att den skall vara värd sitt namn. Jag levde själv i nästan 25 år med tron om att Carbonara var en gräddig sås med bacon (eller falukorv!!?), lök & champinjoner som med fördel åts i stora lass på industriområds-lunchrestauranger eller skolmatsalar.  Ja ja. Vedertagen är den och uppskattad i alla dess former så vi lämnar den "äkta" Carbonara-upplevelsen till Italienresorna och tuffar på i vår Svenska gräddidyll. Här kommer mitt recept som kommer undan med namnet. Buon apetito

"Carpollonara"

2 msk olivolja
100g strimlat bacon
200g tärnad kycklingfile
100 skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
3 vitlöksklyftor
10cm strimlad purjolök
1 hand hackad fänkål
1 hand hackad blekselleri
1 glas vitt vin
3dl Imat, havregrädde (eller från ko)
rosmarin & timjan
Riven parmigiano ( efter behov)

1. Bryn bacon, vitlök & champinjoner i olivoljan på medelhögvärme ett par minuter eller tills baconet & vitlöken är gyllenbrun.
2. Tillsätt grönsakerna, mjölet, en nypa salt och rör runt, sedan vinet och koka upp.
3. Låt reducera i någon minut och tillsätt sedan grädden & kycklingen och småbubbla i 5-10 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av och krydda med örterna innan servering



No comments:

Post a Comment